Salça, Sos, Reçel ve Marmelatlarda Su Aktivitesi Ölçümü

Salça, sos, reçel ve marmelatlarda su aktivitesi ölçümü mikrobiyal büyümeye karşı ekstra bir engel oluşturur.

Peynir sosu, çikolata şurubu ve karamel sosu, yüksek su aktivitesi değerlerine sahiptir. Onları mikrobiyolojik olarak güvenli tutan şey, üretim esnasındaki uygulamalar ile iyi bir şekilde düşük pH, düşük su aktivitesi veya her ikisinin kombinasyonudur.

Salça, Sos, Reçel ve Marmelatlarda Su Aktivitesi Ölçümü

Soslar (sauces/dressing) üzerindeki birincil kalite ölçümü genellikle pH’dir. Birçoğu, su aktivitesinden yardım almadan mikrobiyal büyümeyi kontrol etmek için yeterince asidiktir. Su aktivitesi, yine de, mikrobiyal büyümeye karşı ikincil bir engel olarak hareket edebilir, olası sorunlara karşı ekstra bir engel sağlar ve daha iyi koruma biçimlerine olanak sağlayabilir.

Düşük asitli reçellerin ve jöle şekerlerin kritik bir kontrol noktası olarak su aktivitesi ölçümüne ihtiyacı vardır.

Reçeller tipik olarak içlerinde çok miktarda şeker bulundurur ve meyve bileşenine bağlı olarak asidik olabilir. Daha az asidik olan reçellerde, su aktivitesi kritik kontrol noktası olarak işlev görür, çünkü şekerin su aktivitesini düşürme yeteneği mikroorganizmaların büyümesini önler.

Numune hazırlığı olmadan hızlı cevaplar

Soslarda kalite kontrolü hızlı bir şekilde okuma almayı ve ürünlerin istenen kalitede olduğunu onaylamanızı gerektirir. Aqualab 4TE, kalibrasyon veya titiz numune hazırlama gerektirmeden 5 dakikadan daha az bir sürede okuma yapar.

  • Ürün güvenliği için su aktivitesi ve pH birlikte nasıl çalışır
  • Brix seviyeleri ve su aktivitesi arasındaki ilişki
  • Nemlendiricilerle su aktivitesi nasıl kontrol edilir
  • Formülasyon sırasında su aktivitesini tahmin etme yöntemleri
  • Nem kaybı su aktivitesi değerlerini nasıl etkiler?